Έφη Αλεξοπούλου

Είμαι απόφοιτος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Η πρακτική μου άσκηση έλαβε χώρα στο Διαιτολογικό Γραφείο της Καθηγήτριας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Μαρίας Χασαπίδου, όπου παράλληλα συμμετείχα στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ όπου παρακολουθούσαμε την διατροφική κατάσταση ασθενών με ψυχογενείς παθήσεις. Η Διπλωματική μου Εργασία ήταν ερευνητική σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το πρόγραμμα COSI (European Childhood Obesity Surveillance Initiative) και το Υπουργείο Υγείας όπου τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας – Διατροφής και βαθμολογήθηκε με Άριστα 10.

Έκτοτε ασκώ το επάγγελμα της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου ατομικά. Από το 2018 έχω γραφείο στην Μονεμβασιά, όπου κατοικώ και μόνιμα. Έχω παραθέσει διάφορες διαλέξεις και ομιλίες πάνω στην Κλινική Διατροφή και Υγεία και Διατροφή σε ψυχογενείς καταστάσεις. Από το 2018 είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (Grespen), όπου συμμετέχω στο Life Long Learning Programma in Clinical Nutrition and Metabolism και έχω διακριθεί στο “Nutritional Support in Gastrointestinal Diseases”.

  • Πρόγραμμα Διατροφής
  • Μετρήσεις & Εξοπλισμός
  • Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας
  • Κλινική Διαιτολογία
  • Ανάλυση Σύστασης Σώματος
  • Αθλητική Διατροφή

Το 2019 σε συνεργασία πάλι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Υπουργείο Υγείας και Παιδείας συμμετείχα στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Παρακολούθησης της παιδικής Παχυσαρκίας (COSI) όπου μέτρησα παιδιά ηλικίας 7-9 της περιοχής μου. Αναλαμβάνω περιστατικά παχυσαρκίας, διατροφή παιδιών και εφήβων, εγκυμοσύνης και θηλασμού, διατροφή Αθλητών, κλινικές καταστάσεις (καρκίνος, νεφρική ανεπάρκεια, υπερχοληστερολαιμία, διαβήτης, υπέρταση κ.α.), διατροφή για ψυχογενείς διαταραχές και παθήσεις. Γίνεται μέτρηση μεταβλητού ρυθμού με την μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας (Metacheck) και ανάλυση σώματος και διάγνωση παχυσαρκίας με τμηματική ανάλυση σώματος και ένδειξη σπλαγχνικού λίπους με το InBody 270. Τέλος στο γραφείο εφαρμόζεται η μέθοδος της πρεσσοθεραπείας.

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διατροφής

Η διαιτολόγος σχεδιάζει για εσάς εξατομικευμένα ισορροπημένα προγράμματα διατροφής που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις σας, την κατάσταση της υγείας σας και τον τρόπο ζωής σας και βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους σας!

Λαχανικά 90%
Φρούτα 80%
Πρωτεΐνη 70%

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ / ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο